Sampo on vankka osinkokone lähivuosille

Kelpo tulos ja hyvät osinkonäkymät. Firma lisätty salkkuun.

Sampo päästi ilmoille hyvän Q2-tuloksen, ja yhtiön osinkonäkymät ovat hyvät. Inderesin mukaan yhtiö alkaisi Nordea-myynneistä saamiensa pääomien palauttamisen syksyllä. Nordea-potin arvo kasvaa nyt Nordean arvonnousun myötä.

Pääomien palauttaminen ei itsessään tuo sen kummempaa lisäarvoa omistajille, mutta Sampo on asemoitunut kyllä riittävän hyvin osinkoneeksi lähivuosille. Luvassa on osinkoa ja lisäosinkoa, mutta myös mahdollisia yritysjärjestelyjä. On hyvä, että Sampo keskittyy vakuutustoimintansa kehittämiseen ja rönsyt putoilevat oksilta.

Ostin Sampoa salkkuun Q2-tulosta edeltäneenä päivänä, koska aika itsestäänselvä omistus tämä on pitkään osinkosalkkuun. Katsoin, että tässä vaiheessa ei ole varaa jäädä sivustakatsojaksi. Mukaan oli mentävä.

Nordealta tulossa jättiosinko lokakuussa

Nordea tarjoilee jättiosinkoa läpäistyään talouskurimustestin.

Nordea ja OP läpäisivät Euroopan pankkiviranomaisten talouskurimustestin, kertoo media. Nordealla on siis vakaa pääomarakenne, ja epäsuotuisammassakin tilanteessa pankin stressinsietokyky ylittää pääomavaatimukset.

EKP vapautti pankkien osingot, ja Nordean omistajia odottaa pidäteltyjen osinkojen ryminä lokakuussa, kun osinkoja tulee tuplasti, yhteensä 0,72 euroa per osake. Tämän päivän kurssilla se tarkoittaa 7,2%:n efektiivistä tuottoa.

En itse ole kiinnostunut näistä erikoistilanteista. Kertaluonteiset suuret osingot ovat hunaja-ansoja osinkonälkäisille. Katselen omia osinkoyhtiöitäni toisella tavoin. Nordeaa olisi pitänyt ostaa jo ennen kesää kun kurssi näytti houkuttelevalta, eikä omalla kohdallani kiinnostusta asiaan nyt ole.

Katselen rauhassa miten kurssi etenee, miten talous, mitä tapahtuu osinkojen jälkeen. Nordea voi tulla salkkuun jossakin vaiheessa, muttei kiireellä, eikä ainakaan minkään jättimäisen kertaosingon vuoksi.