Osinkosalkku perustettu kesällä 2021

Projektina perustaa ja kasvattaa pitkää osinkosalkkua. Ensimmäiset ostot tehty.

Salkku on perustettu – tai tarkkaan ottaen sen kapea perusta. Paljon ei ostoja ole tullut tehtyä vaan varovaisin käsin, vähän kerrallaan, ripotellen tulevien lähimpien osingonmaksujen kuukausille.

Olen siis perustanut portfolion, jossa painotus on osingoissa. Siitä tulee pitkäaikainen salkkuni, jota aion rakentaa kaikessa rauhassa tulevina vuosina ja pitempäänkin.

Sen tavoite on olla eläkesalkku ja miksei palkkasalkku, joka tuo lisätuloa pätkätyöläisen elämään ja vakauttaa sitä. Siinä siis tavoite. Tällä salkulla ei treidailla, eikä käydä aktiivista kauppaa, paitsi että ostoja toki tehdään jos tilanne on otollinen eli osakkeet sopivan oloisissa hinnoissa.

En siis seuraile salkkua päivittäin, en päivitä sen arvoa koko ajan vaan merkitsen osakkeet omassa kirjanpidossani ostohintaan ja annan osinkojen virrata.

Näillä eväillä lähdetään salkkua rakentamaan, ja tarkoituksena on saada osinkoja ympäri vuoden, koko ajan, vuoden jokaisena kuukautena.

Voit kurkistaa salkkuun tästä ja lukea lisää Osinkotieto-blogista ja sijoittamisen lähtökohdista ja strategiasta täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *